Infohåndbok for beboere

Infohåndboka er ment som et hjelpemiddel for å gjøre det lettere for deg som andelseier/beboer å gjøre deg kjent med Bertramjordet Borettslag og finne aktuelle regler, instrukser og veiledning om bruk og vedlikehold av leilighetene og utearealene. Infohåndboka oppdateres fortløpende.

Balansert ventilasjon i rekkehus

Andelseierne som ønsker balansert ventilasjon sørger selv for autorisert installasjon og drift, herunder fremtidig vedlikehold, av balansert ventilasjon. Alle installasjons og vedlikeholdskostnader dekkes av andelseierne.

Ta kontakt med styret hvis du vurderer å installere balansert ventilasjon.

Individuell måling av varme

Borettslaget har individuell måling av varme levert av Ista AS. Alle andelseiere har tilgang til Ista Online, som kan nås på www.istaonline.no. Innlogget kan du enkelt følge med på forbruket ditt, sammenligne med tidligere perioder og anleggets
gjennomsnitt. For spørsmål eller hjelp, kontakt Ista påsupport@ista.no.

Kjøkkenvifte/avtrekkshette

Det er ikke tillatt å koble kjøkkenvifte/avtrekkshette med motor til eksisterende avtrekkskanal. Kun kjøkkenvifter med omluft og kullfilter er tillatt.

LUNOS ventilasjon

Det har blitt installert LUNOS e2 60 varmegjenvinnende ventilasjon i alle leiligheter og rekkehus i Bertramjordet borettslag.

Betjeningsveiledningen til displayet har blitt distribuert tidligere til alle beboerne. Den kan dessuten lastes ned her: Betjeningsanvisning Lunos e2 SC v09.

Det er viktig at systemet ikke «stenges» med fysiske sperrer, da det kan skape dårlig inneklima og fukt.

Varmestyring xComfort

Alle leiligheter i borettslaget er utstyrt med xComfort varmestyringssystem. Andelseierne må passe på å bytte ut batteriene når det er nødvendig. Vanlige AA- og AAA-batterier kan brukes i termostater og betjeningspaneler. For mer informasjon, se bruksanvisningen for xComfort varmestyring.

Varmestyring FutureHome/Fibaro (Bertramjordet 63-64)

Leiligheter i REZBUILD prosjektet fikk FutureHome/Fibaro installert for varmestyring. Andelseierne må sørge for å lade termostatene.

Hvis termostaten indikerer at den er ferdig ladet (lyser grønt) ved tilkobling av laderen, må laderen tas ut og settes inn igjen. Da vil indikatoren på termostaten lyse rødt, og ladingen begynner. Hvis en powerbank brukes til lading, må du sjekke at den ikke har gått i dvale og faktisk lader.

Batterier på eksterne sensorer skal også byttes. Det brukes CR2032 litiumbatterier.

Veiledning til FutureHome app: FutureHome